Προτάσεις για την προβολή ταινίας 11.3 (Oscars Night)

Η 88η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ είναι εδώ και η Κινηματογραφική ομάδα έχει μπει σε Οσκαρική διάθεση. Ας ξαναθυμηθούμε μαζί ιστορικές ταινίες που σάρωσαν  στο παρελθόν.

Την Παρασκευή 11.3 θα προβληθεί βραβευμένη με Όσκαρ ταινία στην αίθουσα Α32.

Όποιος επιθυμεί να έρθει ,μπορεί να ψηφίσει στην φόρμα αριστερά. (Προτείνουμε να ψηφίζουν μόνο όσοι θέλουν να έρθουν να δουν την ταινία που επιθυμούν.thanks for voting

Είναι σημαντικό για εμάς να μην επηρεάζεται το αποτέλεσμα. Μη ψηφίζετε μια ταινία απλά επειδή είναι η καλύτερη αλλά επειδή θέλετε να την δείτε.)


Πέντε ταινίες διεκδικούν αυτή την θέση. Μπορείτε να ψηφίσετε πάνω από μια ταινία.

Παρακάτω σας παραθέτουμε συνοπτικά λίγα λόγια για την κάθε ταινία.

Με νέα ανακοίνωση, θα σας ενημερώσουμε για την ώρα και την νικήτρια ταινία για τις 11/3

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!

Οι προτάσεις μας:
Αμαντέους (1984) Amadeus01_81stOscarStat.jpg


Σκηνοθέτες:
Milos Forman

Ηθοποιοί: F. Murray Abraham, Tom Hulce, Elizabeth Berridge, Simon Callow, Cynthia Nixon

Η απίστευτη ιστορία του Βόλφανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, ειπωμένη σε φλας μπακ από τον αιώνιο αντίζηλο του, βασιλιά της μετριότητας (όπως αποκαλούσε τον εαυτό του), συνθέτη Antonio Salieri. Η ταινία του Milos Forman έχει ως σημαντικό πλεονέκτημα μια λεπτομερέστατη ανασύσταση εποχής.

 

 01_81stOscarStat.jpgSlumDog Millionaire (2008)

Σκηνοθέτες:Danny Boyle και Loveleen Tandan

Ηθοποιοί: Dev Patel, Freida Pinto, Saurabh Shukla, Irrfan Khan,

Στη Βομβάη του σήμερα, ένας νεαρός που μεγάλωσε σε τρώγλη παίρνει μέρος σε ένα τηλεπαιχνίδι ερωτήσεων. Η αναδρομή στην περιπετειώδη ζωή του, δίνει τη σωστή απάντηση σε κάθε ερώτηση. Διάσημο hit που έφυγε από τα Oscar με 8 βραβεία, κατασπαράζοντας μεγαθήρια του σινεμά με ιδιαίτερη άνεση.

 

 

 

01_81stOscarStat.jpgAmerican Beauty (1999)

Σκηνοθέτες: Sam Mendes

Ηθοποιοί: Kevin Spacey, Annette Bening, Thora Birch, Chris Cooper, Mena Suvari

Ο Λέστερ Μπέρναμ ζει μια μονότονη ζωή. Η συντηρητική γυναίκα του και η αυθάδης έφηβη κόρη του δεν του δίνουν καμία σημασία. Μια μέρα, όμως, θα ξυπνήσει και θα φέρει τα πάνω κάτω… Πέντε Όσκαρ γι’ αυτή την απομυθοποίηση του αμερικανικού ονείρου, με έναν Kevin Spacey να αξίζει όλα τα βραβεία του κόσμου.

 

 

 

01_81stOscarStat.jpgBraveheart (1995)

Σκηνοθέτες: Mel Gibson

Ηθοποιοί: Mel Gibson, Sophie Marceau, Patrick McGoohan, Brian Cox,Peter Mullan

Ο Γουίλιαμ Γουάλας, ένας φιλήσυχος αγρότης, είναι ο άνθρωπος που θα ενώσει τους Σκωτσέζους του 13ου αιώνα ενάντιον των κατακτητών Άγγλων. Σκηνοθετικός άθλος του Mel Gibson, που βραβεύτηκε με πέντε Όσκαρ, ανάμεσα τους και αυτό της καλύτερης ταινίας.

 

 

 

01_81stOscarStat.jpgMillion Dollar Baby (2004)

Σκηνοθέτες: Clint Eastwood

Ηθοποιοί: Morgan Freeman, Clint Eastwood, Hilary Swank, Anthony Mackie

Παρ’ όλη την αρχική του άρνηση, ένας βετεράνος πυγμάχος, ιδιοκτήτης γυμναστήριου, δέχεται τελικά να αναλάβει την προπόνηση μιας νεαρής σερβιτόρας με οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα. Η αρχική μεταξύ τους δυσπιστία θα υποχωρήσει σχετικά γρήγορα για να αντικατασταθεί από μια αληθινή φίλια…

 

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙ!!