Φόρτωση Εκδηλώσεις

« All Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Προβολή της ταινίας «Trainspotting» (1996) του Danny Boyle

24th Φεβρουάριος 2017 στις 18:00 με 21:00

Η εξεταστική επιτέλους τέλειωσε και επιστρέφουμε με μια σπέσιαλ προβολή, αφιερωμένη στον Renton και την παρέα του που επιστρέφουν στις ελληνικές αίθουσες με τo Trainspotting 2 στις 2 Μαρτίου.

Την Παρασκευή 24/2, στην αίθουσα Α32 ( Αντωνιάδου- τρίτος όροφος) στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ώρα 18.00 θα προβληθεί η ταινία  «Trainspotting» (1996)

Η εκδήλωση στο Facebook: https://www.facebook.com/events/1677311319235075/

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Σχετικά με την ταινία:

Ο Mark Renton είναι ένας νεαρός ηρωινομανής, ο οποίος προσπαθεί να κατανικήσει τον εθισμό του. Το μίζερο σκοτσέζικο περιβάλλον όμως και ο ακατάλληλος κοινωνικός περίγυρος, του υπενθυμίζουν διαρκώς την κυκλικότητα της ζωής που έχει επιλέξει… 

Αν υπάρχει κάτι που κάνει αυτή τη ταινία διαφορετική από το σύνολο των «drug movies» είναι η προσπάθεια της να αποφύγει οποιαδήποτε επικριτική, ηθικοπλαστική αναφορά, η περισσή συμπάθεια με την οποία περιβάλλει τους ήρωες της, η άρνηση της να δώσει άμεσες απαντήσεις καθώς και το αισιόδοξο εν γένει μήνυμα της:ακόμη και άτομα σαν τον Renton ή τον Spud (junkies μεγίστου βαθμού δηλαδή) μπορεί να έχουν προοπτικές. Ταυτόχρονα ο σκηνοθέτης Danny Boyle με την δεύτερη μόλις απόπειρα (είχε προηγηθεί το συμπαθητικό Shallow Grave) αγγίζει κατά τα φαινόμενα το δημιουργικό του peak ενώ παράλληλα συστήνει στο (ευρύ) κοινό δυο από τους πιο ταλαντούχους βρετανούς ερμηνευτές (Ewan McGregor και Robert Carlyle). Και επειδή είναι μάλλον μάταιο να επιχειρήσει κανείς να υπερασπιστεί την στάση του συγκεκριμένου φιλμ απέναντι στο διαχρονικό πρόβλημα των ναρκωτικών, αν νιώσετε ότι ενοχλείστε από τη σκληρότητα και το κυνισμό του, απλά αξιολογείστε το μέσα στο πλαίσιο που του πρέπει:σαν οπτική εμπειρία και όχι σαν εμπειρία μάθησης… Πηγή : http://www.cine.gr

Πρωταγωνιστούν:  Ewan McGregor, Ewen Bremner, Jonny Lee Miller, Kevin McKidd, Robert Carlyle

 

Πριν από την έναρξη κάθε ταινίας, παρουσιάζονται τα σχετικά στοιχεία για τον σκηνοθέτη, την ταινία και το είδος που αυτή ανήκει. Μετά το τέλος κάθε ταινίας, θα ακολουθεί συζήτηση.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook για περισσότερα νέα  Aueb FilmClub (Κινηματογραφική Ομάδα ΟΠΑ)

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙ!!

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
24th Φεβρουάριος 2017
Ώρα:
18:00 με 21:00
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση