Φόρτωση Εκδηλώσεις

« All Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Προβολή της ταινίας «Dogville» του Lars Von Trier (2003)

20th Μάιος 2016 στις 19:20 με 21:00

Την Παρασκευή 20/5, στην αίθουσα Α32 (Τρίτος Όροφος, Αντωνιάδου) στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ώρα 19:20 θα προβληθεί η ταινία «Dogville» του  Lars Von Trier 

>>ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ<< 

Η εκδήλωση στο Facebook: https://www.facebook.com/events/1368796479957891

Η Grace έχει τη χάρη και το όνομα της πορσελάνινης ομορφιάς της Nicole Kidman. Καταδιωκόμενη από μια συμμορία κακοποιών ζητάει τη βοήθεια των κατοίκων ενός μικρού χωριού. Εκείνοι στην αρχή την αντιμετωπίζουν με δυσπιστία. Η Grace όμως σταδιακά αρχίζει να δουλεύει για το χωριό προκειμένου να δείξει την ευγνωμοσύνη της απέναντι στους ανθρώπους που την αγκάλιασαν και τη δέχτηκαν ως μέλος της μικρής οικογένειάς τους… Το Dogville είναι η τραγική πορεία ενός τόπου προς την καταστροφή, διαιρεμένη σε εννέα κεφάλαια με ένα σύντομο πρόλογο… Ο ευφυέστατος Δανός ονόματι Lars von Trier – που μας έχει χαρίσει τόσο διαφορετικά υπέροχες ταινίες – με την επιλογή, που κάνει στο τέλος, γυρίζει την πρώτη ταινία της «αμερικάνικης τριλογίας» του και ελπίζει ότι η Kidman θα αποδεχτεί τον πρωταγωνιστικό ρόλο και στις συνέχειες. Η αλήθεια είναι πάντως ότι η ιστορία αυτή θα μπορούσε να εκτυλίσσεται οπουδήποτε, γιατί πάνω από όλα είναι μια ιστορία για την ανθρώπινη φύση. Με έντονα θεατρικό χαρακτήρα και με τη βοήθεια ενός καταπληκτικού cast, σε ένα απόλυτα μινιμαλιστικό σκηνικό ο Trier σκιαγραφεί την ψυχοσύνθεση των ανθρώπων, καθώς τα διάφορα συναισθήματα απέναντι σε κάτι καινούριο ή ξένο μεταβάλλονται και διαδέχεται το ένα το άλλο. Ο φόβος, η επιφυλακτικότητα, η καχυποψία, η απληστία, η εκμετάλλευση είναι τα χρώματα που υπάρχουν στην παλέτα αυτού του χωριού. Τα σπίτια δεν έχουν τοίχους, οι κάτοικοι μπορούν να βλέπουν και να ακούνε τα πάντα, καθένας όμως κοιτάζει τη δουλειά του. Οι δρόμοι και ο σκύλος του χωριού είναι απλά ζωγραφισμένα σημάδια στο πάτωμα. Η ζωή δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα κύκλο σχεδιασμένο με κιμωλία. Καθένας είναι πρωταγωνιστής στη δική του παράσταση, στο δικό του σανίδι απογυμνωμένος από οτιδήποτε περιττό. Καθένας είναι ελεύθερος να κάνει τις επιλογές του. Πρέπει όμως να αποδέχεται και τις συνέπειες. Το Dogville είναι ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον φιλμικό πείραμα που κανείς δεν πρέπει να χάσει. Όπως και με τις περισσότερες ταινίες του Trier άλλοι θα το αγαπήσουν, ενώ άλλοι μπορεί να το μισήσουν. Διαλέξτε στρατόπεδο.

πηγή: http://www.cinenews.gr/

————————–————————–————————–——
Πριν από την έναρξη κάθε ταινίας, παρουσιάζονται τα σχετικά στοιχεία για τον σκηνοθέτη, την ταινία και το είδος που αυτή ανήκει. Μετά το τέλος κάθε ταινίας, θα ακολουθεί συζήτηση.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook για περισσότερα νέα Aueb FilmClub (Κινηματογραφική Ομάδα ΟΠΑ)

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙ!!

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
20th Μάιος 2016
Ώρα:
19:20 με 21:00
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση

Διοργανωτής

Κινηματογραφική Ο.Π.Α

Χώρος Διεξαγωγής

Αίθουσα Α32
Πατησίων 76
Αθήνα, Αττική 10434 Ελλάδα
+ Χάρτης Google