Φόρτωση Εκδηλώσεις

« All Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Προβολή της ταινίας «Περηφάνια και προκατάληψη» (Pride And Prejudice) του Joe Wright (2005)

2nd Δεκέμβριος 2016 στις 19:00 με 21:00

Την Παρασκευή 2/12, στο Αμφιθέατρο Γ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ώρα 19.00 θα προβληθεί η ταινία «Περηφάνια και προκατάληψη» (Pride And Prejudice) του Joe Wright.

Η εκδήλωση στο Facebook: https://www.facebook.com/events/247861935629323/

>> ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ << 

Για τις γυναίκες της Βικτωριανής Αγγλίας του 1800 ο γάμος είναι αντικείμενο ψυχρού υπολογισμού, υποχρέωση και όχι απόλαυση. Η Mrs Bennet (Brenda Bletrhyn) έχει ως μοναδικό σκοπό της ζωής της να αποκαταστήσει τις 5 νεαρές κόρες της. Οι τοπικοί χοροί είναι λοιπόν το ιδανικό μέρος για τέτοια προξενιά και έτσι η Mrs Bennet δεν χάνει την ευκαιρία να γνωρίσει την μεγαλύτερη της κόρη Mary (Rosamund Pike) στον νεοφερμένο περιζήτητο εργένη Mr.Bingley. Εκεί γίνεται και η πρώτη γνωριμία του επίσης πάμπλουτου εργένη Μr Darcy (Matthew McFadyen) με την Elizabeth Bennet (Keira Knightley). Ενώ όμως το πρώτο ζευγάρι ερωτεύεται με την πρώτη ματιά, το ανεξάρτητο πνεύμα της Elizabeth και ο αλαζονικός χαρακτήρας του Darcy καλλιεργούν μια αμοιβαία αντιπάθεια μεταξύ τους.  «Θα μπορούσα εύκολα να συγχωρήσω την ματαιοδοξία του, αν δεν πλήγωνε την δική μου» ομολογεί η Elizabeth μετά από σχόλιο του Darcy ότι δεν είναι αρκετά όμορφη. Σύντομα όμως η αντιπάθεια εξελίσσεται σε έρωτα. Όταν η Elizabeth και ο Darcy συνειδητοποιήσουν ότι ο ένας είναι πλασμένος για τον άλλο, θα πρέπει να ξεπεράσουν την υπερηφάνεια και την προκατάληψή τους προκειμένου να είναι μαζί.

Δέκα χρόνια μετά την απόλυτα επιτυχημένη τηλεοπτική εκδοχή του BBC με τους Colin Firth και Jennifer Ehle, και 65 μετά τη κλασσική κινηματογραφική version με τον Laurence Olivier, ο πρωτοεμφανιζόμενος σκηνοθέτης Joe Wright τολμάει να προτείνει άλλη μια μεταφορά του βιβλίου της Jane Austen. Το καλογραμμένο σενάριο (το οποίο επέβλεπε η Emma Thompson) και τα απόλυτα κινηματογραφικά πλάνα του σκηνοθέτη κάνουν την ταινία άκρως ενδιαφέρουσα, χωρίς όμως ποτέ να ξεπερνάει τις δύο παλαιότερες.

Πηγή: http://www.cinemanews.gr/


Πριν από την έναρξη κάθε ταινίας, παρουσιάζονται τα σχετικά στοιχεία για τον σκηνοθέτη, την ταινία και το είδος που αυτή ανήκει. Μετά το τέλος κάθε ταινίας, θα ακολουθεί συζήτηση.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook για περισσότερα νέα  Aueb FilmClub (Κινηματογραφική Ομάδα ΟΠΑ)

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙ!!

perfect-palatte-mr-darcy-pride-and-prejudice-quote

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
2nd Δεκέμβριος 2016
Ώρα:
19:00 με 21:00
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση

Διοργανωτής

Κινηματογραφική Ο.Π.Α