Φόρτωση Εκδηλώσεις

« All Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Προβολή της ταινίας «Η Πτώση» του Oliver Hirschbiegel

31st Μάρτιος 2017 στις 18:00 με 21:00

Δωρεάν

Την Παρασκευή 31/3, στην αίθουσα Α32 (Αντωνιάδου – τρίτος όροφος) στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ώρα 18.00 θα προβληθεί η ταινία «η Πτώση» (2010).

Ο σκηνοθέτης της ταινίας Oliver Hirschbiegel σκιαγραφεί έναν ανθρώπινο Χίτλερ (Bruno Ganz) που δεν μοιάζει με τον εντελώς παρανοϊκό Χίτλερ που συνήθως μας παρουσιάζει ο κινηματογράφος· ένα Χίτλερ κουρασμένο, νευρικό, στα πρόθυρα της Πάρκινσον, άλλοτε σκυμμένο πάνω από χάρτες να προετοιμάζει -όπως πιστεύει- τη θριαμβευτική επιστροφή του, άλλοτε καλό, να συμπεριφέρεται ευγενικά στους γύρω του, κι άλλοτε οργισμένο, να διατάζει την εκτέλεση συνεργατών που θεωρεί προδότες, χάνοντας σταδιακά τον έλεγχό του με την πραγματικότητα, κάποια στιγμή επιμένοντας πως, ακόμη κι αν ηττηθεί, οι Γερμανοί δεν πρέπει να σωθούν αλλά ν’ ακολουθήσουν την τύχη τους. Πορτρέτο που ο ελβετικής καταγωγής Γερμανός ηθοποιός Μπρούνο Γκανζ ερμηνεύει με ξεχωριστή δύναμη, καταφέρνοντας να δώσει με την παραμικρή λεπτομέρεια τις διάφορες πτυχές του χαρακτήρα του Χίτλερ -ο ίδιος δείχνει να μελέτησε με ιδιαίτερη προσοχή, από διάφορα επίκαιρα, τη συμπεριφορά και τις κινήσεις του δικτάτορα.

Ενδιάμεσα βλέπουμε σκηνές από την αληθινή κατάσταση στους δρόμους του Βερολίνου, με παιδιά να πεθαίνουν και τους στρατιώτες να βρίσκονται σε πανικό.

Πηγή: http://www.provoles.gr/movie%27s_05-06/060331.htm


Πρωταγωνιστούν: Bruno Ganz, Alexandra Maria Lara, Ulrich Matthes
Σκηνοθεσία: Oliver Hirschbiegel
Σενάριο: Bernd Eichinger (σενάριο), Joachim Fest (βιβλίο)

 

Πριν από την έναρξη κάθε ταινίας, παρουσιάζονται τα σχετικά στοιχεία για τον σκηνοθέτη, την ταινία και το είδος που αυτή ανήκει. Μετά το τέλος κάθε ταινίας, ακολουθεί συζήτηση.

Είσοδος ελεύθερη

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
31st Μάρτιος 2017
Ώρα:
18:00 με 21:00
Κόστος:
Δωρεάν
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση