Φόρτωση Εκδηλώσεις

« All Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Προβολή της ταινίας «Κόναν ο Βάρβαρος – Conan the Barbarian” του John Milius (1982)

8th Απρίλιος 2016 στις 19:20 με 21:00

Καλό μήνα!!
Την Παρασκευή 8/4, στην αίθουσα Α32 (Τρίτος Όροφος, Αντωνιάδου) στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ώρα 19.20 θα προβληθεί η ταινία «Κόναν ο Βάρβαρος – Conan the Barbarian” του John Milius (1982).

>>ΕΊΣΟΔΟΣ ΕΛΕΎΘΕΡΗ<<<

Η εκδήλωση στο Facebook: https://www.facebook.com/events/245841622432868/

Σκηνοθέτες: John Milius
Ηθοποιοί: Arnold Schwarzenegger, James Earl Jones, Max von Sydow, William Smith, Mako

Γράφει ο Λουκάς Γιασηράνης

‘Ότι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό”
Ο θρύλος του Conan, ενός βάρβαρου πολεμιστή, που όταν ήταν παιδί σκλαβώθηκε, αφού πρώτα είδε μπροστά στα μάτια του να δολοφονούνται οι γονείς του και όλη η φυλή του από μια παραθρησκευτική οργάνωση. Ο ηγέτης της οργάνωσης, Thulsa Doom, είναι ένας μάγος που μόνο σκοπό έχει να εξαπλώσει την εξουσία του με κάθε κόστος. Από τη στιγμή που ο Conan ελευθερώνεται, κάθε κίνηση του τον φέρνει όλο και πιο κοντά στον Thulsa Doom και τους υπασπιστές του. Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη. Αναγκαία.
O Milius για να εξιστορήσει αυτό το θρύλο έχει στη διάθεση του ένα θρυλικό cast και το αξιοποιεί στο μέγιστο. Λίγα έργα, όπως αυτό εδώ, καταφέρνουν να παρουσιάσουν και να απαντήσουν ταυτόχρονα με τέτοια άψογη διακριτική απλότητα σε τόσα πολλά ερωτήματα χωρίς να επιβραδύνουν τη δράση. Τι είναι ζωή; Τι είναι θάνατος; Τι είναι άνδρας; Τι είναι γυναίκα; Τι είναι έρωτας; Τι είναι φιλία;Τι είναι χρήμα; Τι είναι φόβος; Τι είναι ελευθερία;
Δε θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστη η μουσική του Βασίλη Ποληδούρη. Χάρισε ένα εξαιρετικό soundtrack, ένα από τα καλύτερα όλων των εποχών. Απλή μαγεία, που εμπλουτίζει το έργο από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.
Το ταξίδι του Conan μπορεί να μας παρακινήσει, να μας εμπνεύσει, να παλεύουμε για αυτά που πιστεύουμε. Να μην τα παρατάμε ποτέ. Μερικές φορές ακόμα και αν βρεθούμε μόνοι. Να είμαστε αληθινοί Άνδρες. Να είμαστε αληθινές Γυναίκες.
Το κακό είναι πανίσχυρο. Μα το θάρρος αντέχει.

————————–————————–————————–——
Πριν από την έναρξη κάθε ταινίας, παρουσιάζονται τα σχετικά στοιχεία για τον σκηνοθέτη, την ταινία και το είδος που αυτή ανήκει. Μετά το τέλος κάθε ταινίας, θα ακολουθεί συζήτηση.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook για περισσότερα νέα Aueb FilmClub (Κινηματογραφική Ομάδα ΟΠΑ)

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙ!!

dvd_conan

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
8th Απρίλιος 2016
Ώρα:
19:20 με 21:00
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση
Ιστοσελίδα:
https://www.facebook.com/events/245841622432868/

Διοργανωτής

Κινηματογραφική Ο.Π.Α

Χώρος Διεξαγωγής

Αίθουσα Α32
Πατησίων 76
Αθήνα, Αττική 10434 Ελλάδα
+ Χάρτης Google