Φόρτωση Εκδηλώσεις

« All Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Προβολή της ταινίας «Black Swan» του Darren Aronofsky

17th Μάρτιος 2017 στις 18:00 με 21:00

Δωρεάν

Την Παρασκευή 17/3, στην αίθουσα Α32 (Αντωνιάδου – τρίτος όροφος) στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ώρα 18.00 θα προβληθεί η ταινία «Black Swan» (2010).

Μία απολύτως αφοσιωμένη στη δουλειά της μπαλαρίνα, η Νίνα (Natalie Portman), καταφέρνει να γίνει η πρώτη επιλογή του καλλιτεχνικού διευθυντή της Τόμας Λίροϊ (Vincent Cassel)  για το έργο «Η Λίμνη των Κύκνων». Παρ’ όλα αυτά η νέα της ανταγωνίστρια Λίλι (Mila Kunis) με την οποία αναπτύσσουν μια ιδιαίτερη σχέση, και η γενικότερη πίεση που δέχεται από το οικογενειακό της περιβάλλον, την φέρνουν αντιμέτωπη με ακραία ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα με τα οποία παλεύει προκειμένου να βρει μέσα της τον «Μαύρο Κύκνο» που με μανία αποζητά για να κερδίσει τον ρόλο.

Ο Darren Aronofsky, προσπαθώντας να σκιαγραφήσει το προφίλ μιας μπαλαρίνας η οποία αποζητά μανιωδώς την τελειότητα, ξεφεύγει από τα συνηθισμένα πρότυπα των θρίλερ και παρουσιάζει τον σκοτεινό καλλιτεχνικό κόσμο που οδηγά πολλές φορές τους συμμετέχοντες σε αυτόν στην παράνοια.

Πρωταγωνιστούν: Natalie Portman, Mila Kunis, Vincent Cassel
Σκηνοθεσία: Darren Aronofsky
Σενάριο: Mark Heyman, Andres Heinz

Μια δική μας κριτική για την ταινία μπορείτε να βρείτε εδώ: http://cinema.aueb.gr/tainies/kritikes/black-swanμαύρος-κύκνος

 

Πριν από την έναρξη κάθε ταινίας, παρουσιάζονται τα σχετικά στοιχεία για τον σκηνοθέτη, την ταινία και το είδος που αυτή ανήκει. Μετά το τέλος κάθε ταινίας, ακολουθεί συζήτηση.

Είσοδος ελεύθερη

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
17th Μάρτιος 2017
Ώρα:
18:00 με 21:00
Κόστος:
Δωρεάν
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση