Φόρτωση Εκδηλώσεις

« All Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Προβολή της ταινίας «A Scanner Darkly» του Richard Linklater

5th Μάιος 2017 στις 18:00 με 21:00

Δωρεάν

Την Παρασκευή 5/5, στην αίθουσα Α32 (Αντωνιάδου – τρίτος όροφος) στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ώρα 18.00 θα προβληθεί η ταινία «A Scanner Darkly» (2006).

Στην Αμερική του όχι και τόσο μακρινού μέλλοντος, ο πόλεμος κατά των ναρκωτικών έχει χαθεί. Σχεδόν το ένα τέταρτο της Αμερικής είναι εθισμένο στην ουσία «D» (από την αγγλική λέξη death που σημαίνει θάνατος). Η βασική παρενέργεια του ναρκωτικού είναι ότι ο χρήστης μπορεί να λειτουργεί ως πολλαπλή προσωπικότητα, κάτι σαν την ψυχική νόσο «σχιζοφρένεια». Ο Μπομπ ανήκει στη Δίωξη Ναρκωτικών και αποστολή του είναι να κατασκοπεύει τους τέσσερις κοντινούς του φίλους. Αυτό που δεν ξέρει όμως η υπηρεσία του είναι ότι και ο ίδιος είναι εθισμένος στην ουσία «D»…

Η ταινία έχει γυριστεί με την τεχνική «interpolated rotoscope». Δηλαδή γυρίστηκε ψηφιακά, ως συνήθως, και μετά έγινε η επεξεργασία που δίνει στα πρόσωπα κινητικότητα κόμικ.

Πηγή: http://www2.star.gr/tv/el/Pages/Movie.aspx?artId=909&artTitle=a_scanner_darkly


Πρωταγωνιστούν: Keanu Reeves, Winona Ryder, Robert Downey Jr.
Σκηνοθεσία: Richard Linklater
Σενάριο: Philip K. Dick (μυθιστόρημα), Richard Linklater (σενάριο)

Πριν από την έναρξη κάθε ταινίας, παρουσιάζονται τα σχετικά στοιχεία για τον σκηνοθέτη, την ταινία και το είδος που αυτή ανήκει. Μετά το τέλος κάθε ταινίας, ακολουθεί συζήτηση.

Είσοδος ελεύθερη

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
5th Μάιος 2017
Ώρα:
18:00 με 21:00
Κόστος:
Δωρεάν
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση